Astiasto Ankkuri

Astiasto Ankkuri

Myrskylasi

123,90 €

E.S SÖRENSEN MYRSKYLASI

Myrskylasit ovat tiettävästi olleet tunnettuja jo vuodesta 1750 ja niitä on käytetty varoittamaan saapuvasta rajuilmasta

Ensimmäinen varsinainen kertomus jossa myrskylasin käytöstä mainitaan, on peräisin Charles Darwinin maailmanympäripurjehdukselta 1831 - 1836.
Joulukuun 27:pnä 1831 lähti Darwin purjehtimaan kapteeni Fitzroyn (1805 - 1865) komennuksessa olleella parkilla nimeltä "HMS Beagle", Fitzroy oli merellisen uransa aikana ahkera myrskylasin käyttäjä.

Fitzroy eteni laivastossa amiraaliksi. Hän oli myös meteorologi ja päätyi Britannian meteorologisen instituutin johtajaksi.
Hän on mm. kirjoittanut suositun kirjan nimeltään "Weather Book", joka popularisoi säätiedotukset ja levitti ne jokaiseen yhteiskuntaluokkaan. Uransa huipulla, hän seurasi sukunsa perinteitä - hän viiltää kurkkunsa auki!

Myrskylasi on nerokas ilmapuntari. Useimmat myrskylasin omistajat käyttävät sitä päivittäin, saadakseen tietoonsa tulevien vuorokausien sääennusteen. Toiset heistä taas ennustavat kalojen liikkeitä sen avulla. Käyttötarkoituksesta riippumatta myrskylasi toimii, vaikka sen toiminnalle ei tähän päivään mennessä olla saatu tieteellistä selitystä.
Britannian meteorologisen istituutin johtajan, amiraali Fitzroyn mielestä myrskylasin toiminnan takana oli ympäristön staattinen sähkövaraus - aikanaan hyvinkin vallankumouksellinen ajatus!

Suurin hyöty saadaan kiinnittämällä myrskylasi viileään paikkaan, esim. pohjoisen puoleiseen ikkunanpieleen.
Myrskylasi täydentää ilmapuntaria. Kuuntele kuitenkin aina säätiedotusta!
Arvostettuna käyttöesineenä myrskylasi sopii hyvin lahjaksi. Aitoa tanskalaista käsityötä.
Myrskylasi saattaa rikkoutua ja lakata toimimasta mikäli se altistetaan voimakkalle lämmölle ja auringolle.

Huom! Mikäli nestettä joutuu iholle pitää iho huuhdella välittömästi vedellä!

Saatavuus: Ei varastossa
Tuotekoodi
550401
Write Your Own Review
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa arvosteluja. Ole hyvä ja Kirjaudu sisään tai Luo tili
Design by Webcore